Nadal posiadam opisanego tu gdzieś kiedyś Transporterka T4 ACV z automatem ale przyszedł czas na coś nowszego. Szukałem najpierw T5 z roczników 2007-2009, potem polifta dwu trzy letniego..
Jako że używki znaleźć nie szło pomyślałem sprzedam nerkę kupię nowy

Zapożyczyłem sie na następnych kilka dni no i pojechałem obejrzeć przejechac się i zarezerwować...
No właśnie. Na nowe kazali czekać około 6miesięcy, czasem troche krócej czasem dłużej

Myślałem że sobie zamówie i za miesiąc dostanę.... takiego wała. Obdzwoniłem wszystkie salony w Polsce z zapytaniem czy nie mają może lub nie będą mieli za chwilę no i z całego kraju zostały 3 sztuki. Jedna w Gdańsku, przyjedzie za miesiąc, druga w Gliwicach, o 20tysi za droga no i trzecia, już prawie moja

Auto demo dealera z przebiegiem.. zarezerwowałem i czekałem 2 miechy i przebieg sie zrobił 8 tysi w sumie. Za to auto tańsze od nówki nieśmiganej o 32tys.zł czyli jakby nie było ze trzy moje T4 ki

Auto z końca lutego, od końca maja u mnie. Aktualnie na blacie 26 tys. km. Zrobiło już trase do Chorwacji, do raichu i na południe Francji oraz sporo po Polsce.
Wyposażenie? No cóż, bida...
Nie ma grzanych dup, nie ma czerwonej skóry, nie ma Webasta, nie ma elektrycznie suwanych drzwi i otwieranej klapy, tempomat tylko zwykły nie adaptacyjny...
No ale takie podstawowe ma:
Elektryczne szyby i lusterka także ogrzewane
Ledowe lampy adaptacyjne przednie oraz tylne
Doświetlanie zakrętów w halogenach
Automatyczne długie
Nawigacja z dożywotnimi aktualizacjami internetem systemem audio i obsługą telefonu i zestawem głośnomówiącym AUX IN na jacka i USB dwa sloty na karty SD
Czujniki parkowania z przodu i z tyłu oraz kamera cofania
Climatronik 3 strefy, prawa lewa oraz oba tylne rzędy siedzeń
Interkom - taki mikrofonik mam nad głową żeby pasażery słyszeli co sie do nich mówi

Czujniki zmierzchu i deszczu oraz samościemniające lusterko
Pakiet akustyczny - dodatkowe wygłuszenia oraz grubsze szyby z tyłu przyciemnione
Rolety szyb tylnych, wszystkich 4ech
Standardowo tam różne ABSy TRakcje, Awaryjne hamowania i takie tam duperele któych nie spamiętałem
Silnik oczywiście strasznie kopcący w ameryce 2.0TDI

Najlepsze

Wersja Caravelle Comfortline z dodatkowymi drzwiami z lewej strony oraz 3ma osobnymi fotelami w drugim rzędzie
No to chyba tyle.
Kilka fotek, pozdrawiam RR